Hubungi kami

Tel: +86-20-81716752

Fax: +86-20-86519325

Gerombolan: +8613533180895

E-mel:Cathy001@gdbahe.com

Tambah: Bangunan 51, 1850 Chuangyi Taman No. 200 Timur Fangcun Avenue, Daerah Liwan, Guangzhou, China

Rumah > Berita > Kandungan
Bingkai Aluminium Panel Aluminium Bekerja Kerja Jan 27, 2018

1.jpg

Arch Studio yang berpusat di Beijing telah mengubahsuai rumah ini di daerah Dongcheng di bandar ini, sambil menambah tangga berlubang-keluli yang direka untuk membuat pendakian terasa seperti "berjalan ke langit".

2.jpg

"Sebahagian daripada papak lantai bangunan asal telah dipotong, di mana tangga menjadi balok cahaya yang mendapat melalui semua lantai dalaman," kata para arkitek. "Cahaya semulajadi sampai ke ruangan bawah tanah melalui skylight dan membawa ruang dalaman tertutup ke kehidupan."

3.jpg

Dibina daripada tapak keluli dan tapak tangan yang berlubang, tangga fokus direka bentuk untuk membezakan dengan bangunan bata kelabu yang sedia ada.

4.jpg

"Ketika berjalan di tangga, orang mungkin merasa seperti berjalan di langit," kata para arkitek. "Dinding bata yang kosong di bahagian belakang tangga disimpan dan disembur dengan cat putih untuk mencipta perbandingan mikro yang baru dan lama."

5.jpg

Arch Studio memilih putih sebagai skema warna asas sepanjang seluruh harta benda, dan menggunakan "grid" kayu untuk memisahkan kawasan yang berbeza.

6.jpg

"Warna putih membawa ruang semula ke dalam keadaan awal yang tulen dan abstrak," kata arkitek. "Ia mewujudkan perasaan ruang yang mengalir dengan mengambil kesempatan daripada perubahan lampu dan pemandangan luar."

7.jpg

"Grid tersebar di setiap lantai dan mewujudkan pelbagai ruang tingkah laku untuk minum teh, perhotelan dan membaca," kata mereka. "Pengenalan grid penapis penglihatan, pencahayaan dan pandangan, melalui yang membolehkan pedalaman untuk menghilangkan gangguan dan menikmati kedamaian dan ketenangan."

8.jpg

Ruang bawah tanah mengandungi pejabat, ruang tamu berada di tingkat bawah dan dua bilik tidur boleh didapati di tingkat teratas. Bilik pencuci pinggan terletak di kedua-dua bahagian atas

9.jpg

Baru-baru ini, Arch Studio menambah dinding lipat ke sebuah galeri seni Beijing dan memasang dinding kaca melengkung yang melengkapkan halaman-halaman yang ditanam buluh di sebuah rumah teh yang terletak di salah satu kawasan kejiranan purba di bandar ini.

10.jpg