Hubungi kami

Tel: +86-20-81716752

Fax: +86-20-86519325

Gerombolan: +8613533180895

E-mel:Cathy001@gdbahe.com

Tambah: Bangunan 51, 1850 Chuangyi Taman No. 200 Timur Fangcun Avenue, Daerah Liwan, Guangzhou, China

Rumah > Berita > Kandungan
Panel aluminium seperti hiasan kayu beralun Dec 01, 2017

9.jpg

Beralun pelbagaiPanel kayu seperti AluminiumBalut pedalaman seluruh pusat kejiranan di Shanghai menyatukan masyarakat tempatan dan mencipta suasana yang mesra dan ikhlas.

Dikenali sebagai kereta api bawah tanah hutan, Wutopia makmal projek ini dirangka sebagai bahagian terakhir Kelab komuniti Onepark Gubei, yang telah siap dilaksanakan kawasan lain seperti Kecergasan, yoga, Pusat Spa & Kesihatan, Kolam Renang, kopi, Permainan Kanak-kanak.


10.jpg


Pemaju yang ingin mencipta yang lebih seperti "bersosial dengan" ruang, memberi tumpuan kepada bagaimana untuk menggunakan bangunan sebagai alat, untuk mengaktifkan makna pusat komuniti di bawah keadaan ketat dalaman buka, dan untuk menggalakkan komunikasi kejiranan


1.JPG


Bangunan dua tingkat, meliputi sejumlah 1,000 meter persegi ruang, terdiri daripada bilik persidangan, Bilik Bacaan, kanak-kanak, Perpustakaan, Galeri dan bilik audio-visual.Terletak di Onepark Gubei - daerah kediaman mewah dan tempat yang subur di Shanghai - pelawat memasuki bangunan tersebut dengan tangga kayu yang dilindungi besar yang juga boleh digunakan sebagai ruang awam untuk memilih dan mengambil sekilas pantas pada buku-buku.

7.jpg


Arkitek ingin mencipta idea adegan membaca dan seni yang percuma sepanjang ruang dalaman. Mereka telah ditauliahkan untuk mereka bentuk semula projek tersebut yang telah memulakan pembinaan. Dalam pelaksanaan spesifik, arkitek menggunakan cara yang paling munasabah dan menjimatkan untuk campur tangan dalam perubahan Reka bentuk.

Tanpa mengubah struktur asal, Pengezonan, norma dan asas Reka bentuk lain kes itu, keadaan keseluruhan ruang melengkapkan budi reborn. Di pintu masuk tingkat (tingkat atas), kelengkungan yangPanel aluminium kayu bijirinlembut naik dan turun, awan seperti candelier meandering melalui tempat itu, seolah-olah halaman hijau adalah dijemput untuk bahagian dalam dan ditapis untuk membentuk ruang percuma seperti hutan. Komuniti penduduk boleh membuang topeng dalam kehidupan sosial dan mempunyai satu santai komunikasi di sini dengan kegembiraan perayaan.6.jpg

"Kerana orang perlu menjadi tenggelam, arkitek dulu sebuah kawasan besar hitam untuk lemah tahap aktiviti, dan penggunaan satu hitam dan ringan untuk mewujudkan ruang yang lebih peribadi, menuntut ilmu kebatinan di sayap serta dalam Bilik mandi," Tambah Arkitek.

Arkitek ingin mencipta mood paling misteri bilik mandi dalam komuniti. Pusat kejiranan mencapai visi Arkitek percuma komunikasi dan pemikiran.

3.jpg


5.jpg